Followers

Wednesday, April 2, 2014

LANGKAWI ~ 2013 PART 1

olla...tentibe hari ni fefeeling nak wat entry...kejadian berlaku pada bulan Disember 2013...gambar dah edit berzaman sejak balik dari Langkawi...entry tak buat-buat sampai la ni...anak sapa la ni???

kali ni punye entry konon-kononnya tak ada part-part kot...aku nak wat sekali harung...if banyak part, kang ade yang tertunggu-tunggu plak next part (bajet cam ramai follower sambil cakap letakkan tangan dibahu!!!) tapi setelah dikarang-karang...masuk gambor...eh panjang plak entry ni....so trus rasa cam terpaksa wat part by part...so aku tukar la tajuk (sambil masukkan perkataan PART)

sebelum aku tepek gambor, meh aku cite sejarah hidup aku ngan LANGKAWI...hoh cam dasat kan??? tak dak ape pon...cumenye time aku kecik dulu (time dok kedah) kerap gak la g LANGKAWI...alah KODIANG ngan LANGKAWI tu pe de hal!!! kejap sangat je sampai...tu dulu la...bila pindah Teluk Intan, last seingat aku g LANGKAWI tahun 1998...time tu pon sebab family day anjuran BERNAS...pas dari tu memang tak sampai-sampai dah LANGKAWI...ha tu je la sejarah dia... (mesti korang rasa cam nak hempuk je kan lepas baca ni???)

tahun 2013, kiranya LANGKAWI ni penutup la bagi upacara travel aku...gila kentang..

DAY 1:


check in kat ALIA RESIDENCE

hotel ni not bad...ok...if nak g sana aku rasa cam selesa stay sini...sebab pool dia tu open sampai midnite...berendam la ko sampai kecut...nak rare lagi if korang dok tingkat atas tu...terjun tiruk je masuk kolam....salah landing aku tak nak bertanggungjawab...

 view from my room...pantai dia tak boleh mandi...harap maklum..

 bilik simple dan selesa...

LOKASI: tak berapa sure...yang masih ada dalam ingatan nak sampai ke sini dari airport ambil masa dalam 10 minit...nak ke Pantai Cenang 15-20 minit...nak ke Pekan Kuah mau amek 30 minit...depends pada pemanduan...if drive cam haku, yang tentibe bawak viva comel pepaham sendiri la kan...tibe kelip mata ja sampai...ok tu muhung namanya....if nak stay sini korang search je la pakai pak cik google tu...resort ni tak dak lift...sekiranya korang kaki shopping...nak beli periuk pemanggang ajaib...set pinggan mangkuk...dapur segala bagai...mohon la request bilik bawah supaya korang tak sengsara sangat nak angkut barang masuk bilik...ada paham!!!






breakfast kat sini ok...boleh tahan...

ape yang seterusnya aktiviti lepas check in ek???pesal aku rasa cam hilang ingatan??? jap jap...bagi aku pikir jap...
-
-
-
-
-

ha... aku pi ke ORIENTAL VILLAGE...yang kengkononnya nak naik cable car...tak sedor time cuti sekolah...manusia punyalah ramai...so tak payah gatai sangat nak naik cable car...cuci mata sudah...

bawak kete tak pakai GPS ...betul-betul pakai peta kertas...terasa diri ini cam tourist dari luar negara...wuwuuwuw









kejap je kami kat sini...pastu kami beransur ke ....



wewetttt...awek cunnnn


tidak berniat untuk mengambil gambar curi...mamat ni tentiba muncul..




SEVEN WELLS namo eh dalam baso omputih...bahasa melayu eh ialah TELAGA TUJUH...ni nekad je nih naik berapa ratus meter dari aras laut dengan membawa lelemak yang berpuluh kilo...somput-somput acik...tapi dapat gak sampai atas...fewwwwwwwwwwwwwwww

peh tu terus gerak untuk nengok sunset katenye!!!!


yang ni bukan sunset...ni bulan penuh...tembamnye!!!!


nak nengok sunset kat FOUR SEASON...ko mampu???sebab tak mampu stay...kite dok tepi pantai je sudah...


friend forever...

 so called romantic sunset...

sekali sekala nak gak cockpit tu digayakan...

FOUR SEASON ni nun dihujung pulau langkawi...celah mana aku tak ingat plak...seingat aku sebelum sampai ke Tg Rhu...

abeh da day 1...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails